Wednesday, May 6, 2009

kerja gile paling seronok!!!!!

this is going to be a pretty long post. so bear with me guys, cuz its all worth it! as i'm writing this post, i've got a freaky smile on my face... cuz i'm so freaking happy! XD

so here it goes


it all started at about 10.20pm on the 5th of May, i was freaking starving cuz i havent eaten anything the whole day. and i was waiting for my friends to go have dinner. most of them (4 actually) have already eaten their dinner at bout 8pm. tu yg mkn lambat sket. n diorg pon actly nk kluar gi MINUM je.. so we played our fav game to pass the time, CHO TAI TEE of course!! =D

n btw, kitorg sgt addicted main chotaitee ni sampai kitorg bwat our own unofficial club... Club Tai Tee! and the members consist of myself, epul, acap, aimen, rasyid, zul, aidil and hafiz

and so at 10.30pm, 2 cars left the house, my BAMbee and zul's kancil dgn lapan2 member club taitee. kitorg plan nk mkn at our fav hangout spot - Restoran Fatoni! but dlm perjalanan ke fatoni, suatu bende pelik berlaku... panjang cito ekk, tp lebih kurang camni ahh.....


Maliq : wei aidil, brape ringgit ek ikan tiga rase yg ko mkn dulu tu? aku nk try dowh!

Aidil : alaaa, dlm lebih kurang rm4 je. sedap dowh

Hafiz : kalau kat tempat umah aku, ikan die sahaja dah rm9!!

Epul : umah ko kat mane?

Hafiz : umah aku kat KL ahh..

Epul : ye ahh, ade plak ikan kat tgh2 KL tu kan..

Hafiz : byk plak ikan kat tgh2 hutan ni

Aidil : kat sini dekat dgn bagan lalang ape

Hafiz : ahh ape lg, joma gi bagan lalang mkn seafood!!!!

Maliq : ko biar betol, gile!

Hafiz : btol ahh dowhh!

Maliq : aaa ko gi call diorg (dlm kete kancil) and ckp ape plan

and so we headed to Bagan Lalang.....

on the way to bagan lalang, kat simpang tiga. Belok kanan - Bagan Lalang. Belok kiri - Port Dickson.

Maliq : alaa.. ape brg gi bagan lalang, baik gi PD!!!


make dgn itu, kereta satria membelok kiri, dituruti kereta kancil. on the way to PD tu, everytime kitorg nampak signboard "Port Dickson", kitorg akan bersorak x tentu psl dlm kete..ahahaha



ada at 1 time tu on the way to PD, my car and zul's were right next to each other. and rasyid, aimen and acap tgh jerit kuat2 kat kitorg "Allahuakbar!" berkali2.. ehhh, apehal?? the reason is, because they actually thought that aku kene pukau or something.. cuz diorg ckp i was definitely not myself, bwk kete laju (tp bg aku xde laa laju sgt), potong red light (bukan potong, tp aku belok kiri then bwat u-turn ..hoho) and biasa aku kan penjimat/kedekut ya amat. so diorg mmg x expect aku akan agree nak gi PD secare tibe2 ni n membazirkan minyak aku... diorg dlm kete kancil tu sume ingatkan aku nk bwat practical joke on them, bwk merayau2 pastu patah balik..hahahhaa


Lawak gile time bdak2 dlm kete kancil tu jerit "Allahuakbar".. sumpah penuh feeling!!! aku bet diorg solat pon xde sepenuh hati camtu.. ahah.. aimen ckp rasyid siap bace ayat Qursi lg dlm kete..

ahahahahahahahahhaha XD



sampai di pd, kitorg gi cari mkn..which is the main purpose kitorg tinggalkan rumah in the 1st place. cari mkn xnak kat dlm area Port Dickson plak... kitorg gi kedai fav aimen, which is at Pasir Panjang, which is NOT in PD.. summmppppaahhhhhhh jauuuuhhhhhhh.. hahahaha

mulai dgn baju putih clockwise : aimen, aidil, epul, rasyid, zul, hafiz and acap.


dah sampai kat tempat mkn di tepi jeti tu, sume org macam baru perasan yg masing2 pakai baju tidur lg kecuali si hafiz.. 2 org bwk rm5 je!! sbb masing2 confident kluar umah tu utk gi minum je.. ambik kau! hahahaha


anyway, kitorg order IKAN siakap masak TIGA RASA (pencetus idea gi PD), ikan pari bakar, tomyam and sayur kangkung..mknn mcm kureng sket harini.. tp sbb mkn ramai2...sumpah puas hati!! BILL nye pon puas hati gak! rm125 in total... so sorg byr rm16 ahh lebih kurang..

ni belum sampai lg ikan pari bakar dah nak roboh meja sbb kecoh sgt. haha


passenger kancil menunjukkan logo club taitee - simbol 8. haha


passenger satria ternyata lebih cool =P



lepas perot kenyang mkn, kene ahh exerciseeeee!!! so we went to the BEACH!!! ape gile tgh2 mlm bdak2 gi pantai main lompat jauh...hahaha... seronok ahh main pasir sket2, main air laut sket2..amik gamba byk2! lol.. tp PD mmg cantik ahh...pandai ADUN ko bela..hahahha....setting gila cantik. bulan penuh dan terang, pasir lembut dan sedap dipijak, pukulan ombak mendayu2, tiupan angin yg sejauk dan menyamankan... mmg setting terbaik bwat cite hindustan guling2 kat pasir tu.. hahaha

amik kau riang x riang main pasir. haha


kaki, bulu dan air.. haha gelimat


dah masing2 dah berpeluh n berpasir, kitorg gerak dr pantai kul 1.45am! n sampai desa vista kul 2.30am! only 45mins ! tp average speed lebih kurang 90 something ahh..oh yeaa, aku ikot jln kampong, bukan jln highway
hoho

bukti kitorg gi PD, ditangkap di stesen Petronas PD. haha


sampai je rumah, bwat ape lg? kitorg continue ahh main chotaitee mcm kitorg x tinggalkan umah ni pon 4 jam yg lepas.. haha



everything in this unexpected road trip was PERFECT except for one thing! xde music yg best! arghhhh... patotnye radio pasang laaa lagu2 yg bole jerit2 ramai2 melalak lalak dlm kete tu mcm lagu (aku malu nk mengaku aku suke, tp wth!) Bunkface, Meet Uncle Hussain dan band2 lagu jerit2 (kecuali Hujan. tqvm).. ni tidakkk... radio dok masang lagu2 Liyana Jasmay je memanjang... - "aku x percaya cintaaaaaaaa, aku x percaya cinnttaaaaa... C.I.N.T.A! abah kau



tp serious dowh, this is 1 of the best road trips i have ever been a paart of! yg bwat road trip ni teramat laa best is the fact that it wasnt planned or expected at all... xde sorg pon antare 8 org ni yg terfikir pon nk gi PD... ni sume keje spontaneous and impromptu gile! tibe2 terdetik plak nk ckp psl ikan tiga rasa, pastu ckp psl seafood, pastu ckp psl bagan lalang, pastu ckp psl PD, pastu ape lg, JOM POIE PD!! XD


kalau ade org ajak aku gi alamanda semate2 nk mkn, mmg aku akan reply "kau ni dah hilang akal ke ape nk carik mkn jauh2?"
tp kitorg plak gi carik mkn kat PORT DICKSON! iaitu di negeri yg lain dan di tepi pantai!
di mata org lain, confirm org akan ckp yg ape kitorg bwat tu gile x rasional and membazir duit MARA (dan ibu bapa) je
tp bg kitorg, ape yg kitorg bwat tu mmg sgt rasional dan gila berbaloi


in the spur of the moment, anything can happen
everything seems achievable, manageable, reachable




and the best part is, i have a midterm the VERY NEXT DAY! and i have studied absolutely nothing

memang kerja gila

and totally worth it

ape lagi, next week - SINGAPORE, baby!!

XD

8 comments:

shera said...

nak gi pd jugak!

shera said...

nak gi pd jugak!

sudu said...

sampai 2 kali shera ckp nk pergi..
aku pun nk g... tp takde la merayu camni

hanis said...

wow
cool gila

hahahah

okayh,next time nk jugak la.jom ergi japan.(dan2 siap beg terus!)

batchiwa. said...

hahahaha COOOOOOOOOL!! :D
jom poie PD lagik.
bpk ak tanye weh airuth nk g pd lg tak, dia bole book tp ak ckp nk tggu sume blk espc. syam.

haha benci lagu liyana tuh. CINTA!! shitttt. haha.

maliQ said...

jom jom pegi!!!
masing2 get rdy 1 bag juz in case aku tibe2 nk gi PD!
ok?
ahahaha

n yeap batch, lagu liyana sgt boring dan annoying..

Nina :) said...

HOI GILE!

hahaha aku x abes2 gelak bace post kau okeh. kau ptt dpt award penglipurlara.. :P

congrats for being this spontaneous n x kedekut. menitik air mata aku tengok kau da berubah sikit.. aku bangga dengan kau.. :PPP

maliQ said...

agak ahh
i see a whole other different side of me
the pemurah-and-adventurous-gile-gaban-and-spontaneous side!
lol =D