Sunday, April 26, 2009

i want to be rich
and i want lots of money
i dont care about clever
i dont care about funny



whoever said money can't buy you happiness should have his ass kicked so hard...

12 comments:

aliah kama said...

sgt benar.wa pun nak jadi kaya!

maliQ said...

jom jd kaye same2

pastu kedekut same2
eh ehh
XD

batchiwa. said...

maliq kedekut : YAA
alia kedekut : TIDAKKK.
selamat menjadi kaya korang, dan kita semuaaaa :D

maliQ said...

haha

aku suke ken aku nye description of aku

"maliq baik, tapi kedekut"
haha

Nina :) said...

hoi.. ape nih?
ak termsk okehh dlm kategori "persatuan-org-xkn-bhgia-dgn-duit"
ak tau r.ak kn kaye.hahaha
ameen..tp ak nk kaye yg gembire,pls :)

sng je nk kaye gembire.. kite kne kayekn org len gak a.k.a zakat & sedekah..kedekut xbek nooo..hati jdk x tenang asyik pk harta je..nk ibadah pn jd x khusyuk..

ada hadith tu: "Tidak satu hari pun di mana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: 'Ya Allah, berikanlah ganti bagi orang yang berinfak. Dan lainnya berkata, 'Ya Allah, hancurkanlah harta orang yang pelit(kedekut)"

hahaha..demm..ssh ble ade kwn mle jinak2 berdakwah..

maliQ said...

kwn* not ken
ahaha

aliah kama said...

haha nina, takpe best. trust me kita byk gila kwn2 muar yg rajin berdakwah kat kt. dan setiap kali dgr kt akan seperti, OMG YE KE ADA BENDA CAMTU AKU TAK PENAH TAUU ATAU DAH PENAH TAU TAPI GEDIK BENDA2 ELOK SENANG PULAK LUPA SO KAU INGATKAN LAH SELALU. dan tu sbb org suka teruskan usaha murni mereka.kehkeh :D

maliq, description of kau manade baik. haha. wa paham sgt kedekut jenis lu. dan trust me juga, ramai di keliling wa org mcm tu.sbnrnya, its a good thing. contoh terbaik, bapa kt. series perangai macam maliq sampai kadang2 aku taley beza kau maliq ke bapak aku. ok tak tu tipu. tgklah, alhamdulillah bapak kt (korg tau lah camne dia kan so isi dgn ayat2 manis disini) dan (ye skali lagi ayat2 manis).

lelaki byk yg kedekut jenis ni. yg mmbuatkan dorg tak mmbazir, berjimat dan sekaligus kaya. tapi kalu pempuan kedekut mmg tak lain tak bukan, peghabih duit kat barang2 yg tak sepatutnya sampai nak share dengan org lain rasa sayang hey rasa syg2 hey. so nampak relevannya motif tuhan letak kuasa bayar zakat terletak kat bahu suami aka ketua keluarga.

kesimpulannya kat sini,tah. tu je byee

maliQ said...

hahaha
terserlah kebaghalan al
aku bace comment die tergelak2 seorg diri lantas dikutuk oleh org2 di sekeliling
ahahahahaha

Nina :) said...

wakaka..ak suke yg rase syg hey rse syg2 hey
aduiii
siap bole byg kpale al tgh goyang2 ikut lgu..hahaha

best gak dow yg kwn ko ckp tu,maliq.
maliq baik, tp kedekut..so true..so true..hahah

xpe2.. ak doakn ko kaye.. nnt ko kaye, iA ko xkedekut kn? :)

maliQ said...

haha
thanx nina!
ape lg..
bwatpe hang dok bazir mase kat blog aku
gi laaa doakan aku kaye!!
x sabar nk beli kete bmw pujaan ku!
ahahaha

n btw, insyaAllah aku xkan kedekut.
amin!
XD

Annis Natalia Abdul Hamed Shah said...

money cant buy you love, my dear BBF! but yeh i do agree that it can buy everything else. hahahha

maliQ said...

money cant buy love
but it can help buy stuff that can buy love
ahaha XD

yg penting, wa kaya!